BioEasy

Onze werkwijze

U heeft met uw arts de diagnose besproken en het behandelplan gemaakt. Daarbij zijn geneesmiddelen ook van belang en hoe u deze gebruikt. De behandelaar kan speciale geneesmiddelen voorschrijven die u niet bij de eigen apotheek kunt halen. Deze middelen noemen we ook wel eens Biologicals. Deze geneesmiddelen krijgt u via onze apotheek BioEasy geleverd. BioEasy levert dus deze speciale geneesmiddelen maar kan ook alle normale geneesmiddelen leveren.

Wij zijn apothekers en assistentes die zowel in een normale apotheek als in deze speciale apotheek werken. We kunnen dus alle geneesmiddelen leveren die u nodig hebt. Dat doen wij met de best mogelijke zorg en nemen altijd contact met u op voordat we de middelen bij u komen afleveren.

De volgorde is dan als volgt:

1

De arts geeft uw gegevens aan ons door en vervolgens nemen wij contact met u op voor een intake gesprek. Hierin nemen we enkele vragen met u door en zetten we uw gegevens in ons apotheeksysteem. Tevens maken we direct een afspraak voor de levering van uw medicatie. U kunt de medicatie ook bij ons ophalen als u dat wilt.

2

Onze medewerkers controleren de dosering van het voorgeschreven medicijn, of u dit samen kunt gebruiken met uw andere medicatie en bespreken mogelijke aanpassingen met uw arts.

3

Het geneesmiddel wordt voor u klaargemaakt. Hierbij vind er altijd controle plaats door twee medewerkers én een apotheker. Indien het geneesmiddel wordt toegediend via een infuus wordt dit zorgvuldig voor u op maat gemaakt.

4

Een dag voor de levering ontvangt u van ons een bericht met een tijdvak van twee uur waarin onze bezorger langs komt. Op de dag zelf krijgt u nog een bericht, een half uur voordat onze bezorger bij u is.

5

Al onze bezorgauto’s zijn uitgerust om de medicatie ook tijdens transport koel te houden. Mocht u een volle naaldencontainer hebben of juist een lege nodig hebben dan kunt u deze direct omwisselen bij onze bezorger.

6

Wij houden bij wanneer uw medicatie bijna op is en vragen een vervolgrecept aan bij de arts. We nemen ruim op tijd contact met u op om een nieuwe levering te plannen.